We gaan weer meer op pad! Voor veel mensen die eerst met het OV gingen, is deze manier van reizen nog geen optie. Maar om nu een (extra) auto aan te schaffen is een forse uitgave – en zorgt voor extra auto’s op straat- en veel straten staan al zo vol met blik. Hoe vaak bent u eigenlijk onderweg? Mogelijk gaat u meerdere dagen thuiswerken- en hoe lang dat gaat duren is nog niet duidelijk.

Voor reeds 10 Wassenaarders is dit geen dilemma; zij rijden veilig en schoon in het alternatief, de deelauto van Samen Slim Rijden Wassenaar. Zo ontzien zij het OV en lopen ze minder risico. De eerste deelauto heeft zijn standplaats bij de Warenar. Deelnemers wonen soms wat verder van deze plek af. Daarom zetten we de auto soms ook gewoon even bij elkaar af. Wel zo handig. We willen graag meer deelnemers in onze groep, zodat we zo snel mogelijk een tweede deelauto elders in het dorp kunnen plaatsen. Zo vergroten we de beschikbaarheid en bereikbaarheid van duurzame  mobiliteit voor alle deelnemers.

Met onze eerste auto, een Nissan Leaf, kunnen we tot 350 km rijden zonder extra laden, rijden we 100% elektrisch, modern en comfortabel. Reserveren gaat gemakkelijk met je telefoon en het openen en sluiten van de auto ook. Aan het eind van de maand krijg je een rekening- geen gedoe met verzekering, APK en wegenbelasting. Iets voor jou?

Om kennis te maken met de elektrische deelauto kun je zelf een proefrit inplannen. Op de website staan de prijzen en diverse rekenvoorbeelden- zodat je je eigen afweging kunt maken. Wees welkom!

Dit artikel is gepubliceerd in de Wassenaarse Krant van vrijdag 19 juni 2020