SLIM RIJDEN- dat kan alleen SAMEN

Tien autodelers heeft de eerste elektrische deelauto van Wassenaar nu- en we hopen op meer- ook omdat we in het najaar snel die tweede auto op een mooi plekje willen neerzetten. Inmiddels zijn er door dit autodeelproject al twee benzineauto’s uit het straatbeeld van Wassenaar verdwenen en staat een derde (een oude diesel) te koop. Mooi, want dat levert schone lucht op, meer ruimte, minder verkeersdrukte, en meetbare Co2 reductie.

Mogelijk werk je vaker thuis -en je partner ook? Waarom betaal je dan nog die wegenbelasting en verzekering voor die (tweede) auto? Misschien ben je al op een andere manier naar autobezit en mobiliteit aan het kijken. Die straat waarin je woont, staat die altijd vol? Kunnen de kinderen nog wel stoepranden en rolschaatsen? Kijk eens goed uit je eigen raam: hoe ziet je uitzicht er eigenlijk uit? En weet: gemiddeld staat een auto in Nederland 90% van de tijd stil.

Vind jij ook dat het tijd is om van richting te veranderen? Ben je zelf aan het nadenken over je manier van leven en de toekomst van deze aarde? Samen Slim Rijden maakt het je makkelijk om bewust te kiezen voor het comfort van een moderne elektrische auto.  We hebben in Wassenaar met 26.000 inwoners meer dan 14.000 auto’s- iets wat op wereldschaal niet volhoudbaar is. Nu Wassenaar een GlobalGoals Gemeente is, mogen we ons er ook wel eens naar gedragen…. De wereld verbeteren begint namelijk ook bij jezelf- en in Wassenaar. Laten we uit het gangbare systeem stappen. Het is tijd. 

10 deelauto’s erin, 50 vieze stinkerds eruit
Het doel van de deelnemers van Samen Slim Rijden is om in een jaar of 4 tenminste tien deelauto’s in Wassenaar te hebben rondrijden- en minimaal 50 vieze stinkerds uit het straatbeeld te laten verdwijnen. Zo kan de parkeernorm omlaag- en is er meer ruimte voor de leuke dingen. Hoe? Als we met jou kijken of er voldoende buurtgenoten zijn die een auto willen delen, zetten we er een in je buurt neer. We vormen een coöperatie n, zodat we samen bepalen waar de auto’s staan, welke types auto’s we samen bezitten en hoe we de kosten verdelen- e.e.a. natuurlijk in overleg met de gemeente. Samen werken we aan een prachtmodel met bereikbare, betaalbare en beschikbare mobiliteit.  Je bent welkom voor een testrit en/of een gesprek: meld je aan.

Dit artikel is gepubliceerd in de Wassenaarse Krant van vrijdag 3 juli 2020