Een passend abonnement voor iedereen

Een auto voor de deur hebben staan is kostbaar. Zonder ook maar 1 km te rijden kost een 5 jaar oude middenklasser zo’n € 400 per maand; meer dan € 10 per dag voor stilstaan…

Ga Slim Rijden: betalen naar gebruik inclusief opladen, verzekeren, onderhoud en belasting. Geen onverwachte kosten meer. Gebruikers besparen als snel tot honderden euro’s per maand!

Voorbeeld: Joop’s 2e auto – 1.250 km per jaar
De familie Splinter heeft twee auto’s, de 2e auto staat eigenlijk bijna altijd stil. Joop en Kirsten besluiten om de 2e auto weg te doen. Een deelauto biedt de flexibiliteit als ze toch beiden tegelijk weg willen. Joop gebruikt de deelauto gemiddeld 2,5 uur per week en 1.250 km per jaar. Hij kiest voor het Basisabonnement. Zijn Compacte middenklasser kost hem ongeveer € 225 per maand; met Samen Slim Rijden is hij € 95 kwijt. Hij bespaart dus zo’n € 130 per maand ofwel bijna 60%!

Bekijk onderaan deze pagina nog meer voorbeelden.

Maand abonnementen

De eerste 5 deelnemers die zich aanmelden vanaf 4 maart 2021 ontvangen een GRATIS voordeelabonnement van 3 maanden.

Laadkosten

Binnen- en buitenland

Handige app

Reserveren en openen

Verzekering

Gerust op weg

Onderhoud

Geen omkijken naar

Huisgenoten

Gereduceerd of gratis voorDEELabonnement*

Huisgenoten betalen bij een abonnement: 

  • Basisabonnement: € 5 (50%) + gebruikskosten
  • Voordeelabonnement: € 15 (50%) + gebruikskosten
  • Plusabonnement: geen abonnementskosten, wel gebruikskosten.

* Bij meerdaagse reizen betaal je per 24u (onafhankelijk van het startmoment) het genoemde bedrag in bovenstaande tabel + extra uren buiten elke 24u. Bijvoorbeeld: een reservering van 26 uur is het maximale 24u tarief + 2 uur. Naast deze tarieven betaal je het tarief per gereden km.

Je betaalt zelf de parkeerkosten, boetes en bij niet verhaalbare schade maximaal €300 eigen risico per gebeurtenis.

Per gebruiker (hoofdgebruiker en huisgenoten) wordt een aparte factuur opgesteld en via automatische incasso maandelijks afgeschreven.

Handig voor ondernemers (ZP en MKB) en bedrijven: per gebruiker wordt een aparte BTW factuur opgesteld. Zakelijk en privégebruik kan met verschillende accounts gesplitst worden.

Als je als ondernemer het abonnement voor meer dan 10% zakelijk gebruikt dan mag je de abonnementskosten als zakelijke kosten opvoeren en de BTW terugvragen. Er geldt géén bijtelling voor het (privé)gebruik van de auto.

 

Andere voorbeelden

Sarah – 2.500 km per jaar
Sarah denkt wel eens aan het kopen van een auto voor die ritten die net te onhandig zijn op de fiets, zoals haar trainingen op dinsdag- en donderdagavond. Een deelauto biedt echter een mooi alternatief. Die auto gebruikt Sarah dan gemiddeld 5 uur en 2.500 km per jaar. Zij kiest voor het Voordeelabonnement. Daarmee is zij maandelijks ongeveer € 150 kwijt. Een eigen auto zou haar maandelijks € 245 kosten. Ze bespaart dus € 95 per maand; zo’n 39%.

Mieke en gezin – 7.000 km per jaar
Mieke werkt 2 dagen parttime, 20 km verderop in het ziekenhuis. Lastig met OV en de fiets. De auto is fijn, ook voor boodschappen. Mieke rijdt 5.000 km per jaar en heeft de auto dan 10 uur per week in gebruik. Zij stapt over op een duurzame deelauto. Haar man Thomas en zoon Mikel doen alles met de fiets en OV, maar gebruiken die auto dan ook af en toe, bij elkaar 2.000 km per jaar en 4 uur per week. Mieke kiest het Plusabonnement waarbij haar huisgenoten kunnen meedoen. Samen betalen ze ongeveer € 285 per maand. De kleine middenklasser zou per maand € 450 kosten. Mieke bespaart dus € 165 per maand, zo’n 37%.

Voor een uitgebreide berekening wat het jou kan opleveren, kun je gebruik maken van de website van de ANWB.