Een passend abonnement voor iedereen

Een auto voor de deur hebben staan is kostbaar. Zonder ook maar 1 km te rijden kost een 5 jaar oude middenklasser zo’n € 400 per maand; meer dan € 10 per dag voor stilstaan…

Ga Slim Rijden: betalen naar gebruik inclusief opladen, verzekeren, onderhoud en belasting. Geen onverwachte kosten meer. Gebruikers besparen al snel tot honderden euro’s per maand!

 

Maand abonnementen

Samen slim rijden prijzen

Tarief is inclusief oplaadkosten (“brandstof”; bij een benzineauto al zo’n € 0,14 per km), onderhoud, verzekering, aanschafkosten zijn inclusief, je betaalt alleen parkeerkosten en eventueel boetes.

Je kunt ook gebruik maken van ‘specials’ met een grotere actieradius of andere speciale kenmerken. Handig voor die keer dat je het nodig hebt. Vakantie bijvoorbeeld. Hiervoor geldt een ander uurtarief en km tarief.

Basisabonnement: als je tot ca 1x per per maand gebruik wil maken van de deelauto

Voordeelabonnement als je 2-5 x per maand een dagdeel gebruik wil maken van de deelauto

Plusabonnement als je 5+ x per maand een dagdeel gebruik wil maken van de deelauto

Topabonnement als je 10+ x per maand een dagdeel gebruik wil maken van de deelauto.

Laadkosten

Binnen- en buitenland

Handige app

Reserveren en openen

Verzekering

Gerust op weg

Onderhoud

Geen omkijken naar

Huisgenoten

Gereduceerd tarief

Huisgenoten zijn gratis

Je betaalt zelf de parkeerkosten, boetes en bij niet verhaalbare schade maximaal €300 eigen risico per gebeurtenis.

Per gebruiker (hoofdgebruiker en huisgenoten) wordt een aparte factuur opgesteld en via facturatie.

Handig voor ondernemers (ZP en MKB) en bedrijven: per gebruiker wordt een aparte BTW factuur opgesteld. Zakelijk en privégebruik kan met verschillende accounts gesplitst worden.

Als je als ondernemer het abonnement voor meer dan 10% zakelijk gebruikt dan mag je de abonnementskosten als zakelijke kosten opvoeren en de BTW terugvragen. Er geldt géén bijtelling voor het (privé)gebruik van de auto.

 

Voor een uitgebreide berekening wat het jou kan opleveren, kun je gebruik maken van de website van de ANWB.

De voordelen van autodelen

Autodelen wordt steeds populairder. In 2019 reden er meer dan 50.000 deelauto’s rond in Nederland en maakten meer dan een half miljoen mensen er gebruik van. In 2020 waren dat wel 730.000 autodelers en 64.000 deelauto’s. Dat autodelen zo populair is, is niet vreemd. Autodelen heeft namelijk veel voordelen:

 • Autodelen is goedkoper dan een privéauto als je niet veel rijdt. Daarnaast heb je minder zorgen.
  • Voor bestuurders die minder dan 10.000 km per jaar rijden, is autodelen goedkoper. Voor de meeste Nederlanders is 9.000 km per jaar de standaard.
 • Autodelen zorgt voor minder auto’s in de straat of buurt en dat bespaart ruimte.
  • Een privéauto staat 90 procent van de tijd stil. Dit is zonde van de ruimte want een geparkeerde auto neemt ongeveer 12 m2 ruimte in beslag die nergens anders voor gebruikt kan worden.
  • Eén deelauto in de straat leidt tot 9 tot 13 minder privéauto’s. Vaak komt autodelen in de plaats van een tweede auto, deze kan gemakkelijk worden vervangen door een deelauto.
 • Autodelen is beter voor klimaat en milieu.
  • Een gebruiker van autodelen bespaart gemiddeld tot wel 265 kg CO2 op jaarbasis. Ook scheelt het 13 procent aan fijnstof en stikstof. Als je een auto deelt, betekent dit dus dat je een kleinere impact maakt op het klimaat en het milieu.
  • De meeste deelauto’s zijn schoner dan de gemiddelde auto omdat ze nieuwer en zuiniger zijn. Ook is autodelen een uitstekende manier om kennis te maken met elektrisch rijden. Wel 6,5 procent van alle Nederlandse deelauto’s is volledig elektrisch!

*bron: Natuur en milieu