Jouw auto, mijn auto 

 

De auto’s van Samen Slim Rijden-Wassenaar zijn jouw auto, en ziet er ook zo uit: er zit een magneetsticker met reclame op, deze is makkelijk te verwijderen. En je ziet geen sleutelkastje. Als de auto in Wassenaar geparkeerd staat, is het fijn als de magneetborden met contactinformatie zichtbaar zijn. Ben je er juist trots op om in een deelauto te rijden, laat de magneetborden dan op de voordeuren zitten. We willen graag meer deelauto’s in Wassenaar, en dat kan alleen als we uitdragen waar we mee bezig zijn.

In de reserverings-app op je smartphone kun je precies zien of de auto beschikbaar is en deze reserveren. Je opent de auto met je smartphone en kan wegrijden met een druk op de knop. We gaan er van uit dat je de auto na gebruik weer aan de oplader zet en netjes achterlaat. Ook schade dien je op tijd te melden. Jij wilt graag in een nette auto met een goed gevulde accu stappen, degene die na je komt ook.

Thuisbasis: aan de laadpaal
Onze eerste auto heeft een vaste plek bij de Warenar. De andere auto’s staan bij de Donker Curtiusstraat, het Rozenplein en bij het Sterrenbad. In overleg met de Gemeente heeft elke auto een vaste plek bij een laadpaal. Zo weet je de auto altijd te vinden. 

Samen Slim
Rondom de auto vormt zich een groep van deel-nemers. Die groep gebruikt Whatsapp-groep  gebruiken voor praktische zaken. Zo laten we het elkaar even weten als we de auto toch de hele dag gereserveerd hebben of juist een uur eerder thuis zijn.  Ook wordt wel eens afgesproken dat de auto na gebruik gewoon even voor de deur van de volgende gebruiker wordt neergezet. Erg fijn dus dat je elkaar kent. Dat maakt delen flexibeler, warmer.

Natuurlijk, nog niet iedereen is al toe aan het delen van een auto. Het vergt wat omschakelen. En daarnaast: als je heel veel kilometers rijdt, zeg meer dan 15.000 per jaar, is het waarschijnlijk toch handiger -en voordeliger-om je eigen auto te behouden. Door deelauto’s in Wassenaar te brengen hopen we dat veel mensen in ieder geval hun (tweede) auto de deur uitdoen. Zo zorgen we voor een gezondere leefomgeving.

Onderzoek wijst uit dat er uit de omgeving waar een deelauto wordt geplaatst, binnen 2 jaar 5 tot 8 auto’s verdwijnen.  In ons dorp hebben zes deelnemers  al een eigen (fossiele) auto de deur uit gedaan. Dat geeft ruimte aan heel Wassenaar! ( stand van zaken mei 2021) 

Komen er meer E-deelauto’s?
We willen graag uitbreiden en zorgen dat er meerdere E-deelauto’s in Wassenaar staan, op verschillende plekken. Op die manier maken we de beschikbaarheid van een E-deelauto voor alle gebruikers groter, en verdwijnen er benzineauto’s uit het straatbeeld.

Het is natuurlijk het mooiste als de auto in je eigen buurt aan de laadpaal staat, en je deze deelt met je eigen buurtgenoten. Dat is het streven ook. Mocht je buren vinden die dit avontuur met jou willen aangaan, neem dan contact met ons op. Dit kunnen we alleen samen- we hebben jou erbij nodig!

Hoe schrijf ik me in

1. Maak een afspraak voor een proefrit, waarbij we uitleggen hoe de elektrische auto en de bijbehorende app werken. Dat is meteen ook de kennismaking met een van de groepsleden van Samen Slim Rijden Wassenaar.

2. Wil je je alvast aanmelden? Dan willen we graag wat gegevens van je, dit gaat digitaal.

3. Je tekent een gebruikersovereenkomst waarin alles nog eens op papier staat. Duidelijke taal, geen kleine lettertjes en een goede verzekering.

4. Je bent officieel ingeschreven! Je begint met een periode van 3 maanden. Daarna is je abonnementsvorm een keer per jaar per de eerste van de maand aan te passen. Je kunt op elk moment van de maand beginnen!

Belangrijk om te weten

Huisregels

  • Samen zorg je voor een nette auto.
  • Huisdieren mogen (nog) niet mee in de auto.

Over het abonnement

Je begint met een proefperiode van 3 maanden. Daarna kan je per maand opzeggen of veranderen van abonnement. Je kunt op elk moment van de maand beginnen. Je abonnementsvorm is per eerste van de maand aan te passen.

Betalingen

  • Betaling gaat via maandelijkse facturatie
  • Voor de verzekering is er een eigen risico van € 300,- per gebeurtenis.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor parkeerkosten en eventuele boetes.

Voorwaarden

  • Wij hanteren geen leeftijdsgrenzen of toeslagen, je moet wel rijbevoegd (geldig rijbewijs) en rijgeschikt (gezondheid) zijn.