Jouw auto, mijn auto 

 

De Nissan Leaf E+ van Samen Slim Rijden Wassenaar is jouw auto, en ziet er ook zo uit: er staat geen reclame op, je ziet geen sleutelkastje. Alleen als de auto in Wassenaar geparkeerd staat, op de thuisbasis, vinden we het fijn als er wat contactinformatie over Samen Slim Rijden achter de voorruit ligt.

In de reserverings-app op je smartphone kun je precies zien of de auto beschikbaar is en deze reserveren. Je opent de auto met je smartphone en kan wegrijden met een druk op de knop. We gaan er van uit dat je de auto na gebruik weer aan de oplader zet en netjes achterlaat. Ook schade dien je op tijd te melden. Jij wilt graag in een nette auto met een goed gevulde accu stappen, degene die na je komt ook.

Thuisbasis: aan de laadpaal bij de Warenar
Onze auto heeft een vaste plek, zodat we zeker weten dat de auto altijd kan laden en het duidelijk is waar je de auto kan vinden als je deze hebt gereserveerd. Onze Gemeente wil autodelen graag stimuleren en heeft deze vaste laadplek daarom toegezegd.  Wij hebben gevraagd om een laadpaal met een centrale ligging voor de eerste 6 gebruikers. Nu is dit de bestaande laadpaal in de Van Heeckerenstraat, op het parkeerterrein bij de Warenar. Daar staat een bord  met  ‘P deelauto’ en het kenteken van onze auto.  De auto verplaatst op termijn naar een nog nieuw te plaatsen laadpaal bij het Sterrenbad, in de Generaal Winkelmanlaan. Op beide plekken is een fietsenstalling aanwezig. Woon je iets verder uit de buurt dan kan je je fiets daar achterlaten. 

Samen Slim
Rondom de auto vormt zich een groep van gebruikers. Die groep bestaat nu uit 9 prettige personen die een Whatsapp-groep  gebruiken voor praktische zaken. Zo laten we het elkaar even weten als we de auto toch de hele dag gereserveerd hebben of juist een uur eerder thuis zijn.  Ook wordt wel eens afgesproken dat de auto na gebruik gewoon even voor de deur van de volgende gebruiker wordt neergezet. Erg fijn dus dat je elkaar kent. Dat maakt delen flexibeler. 

Natuurlijk, nog niet iedereen is al toe aan het delen van een auto. Het vergt wat omschakelen. En daarnaast: als je heel veel kilometers rijdt, zeg meer dan 15.000 per jaar, is het waarschijnlijk toch handiger om je eigen auto te behouden. Door deelauto’s in Wassenaar te brengen hopen we dat veel mensen hun (tweede) auto de deur uitdoen. Zo zorgen we voor een gezondere leefomgeving. 

Wij zouden het fijn vinden als je over autodelen praat met je huis- en buurtgenoten. 

Komen er meer E-deelauto’s?
Wij willen dat wel gaan regelen, en liefst op korte termijn. Nu kan het nog zijn dat de auto in gebruik is, we hebben er immers nog maar een. We willen graag uitbreiden en zorgen dat er meerdere E-deelauto’s in Wassenaar staan, op verschillende plekken. Op die manier maken we de beschikbaarheid van een E-deelauto voor alle gebruikers groter, en verdwijnen er benzineauto’s uit het straatbeeld.

Het is natuurlijk het mooiste als de auto in je eigen buurt aan de laadpaal staat, en je deze deelt met je eigen buurtgenoten. Dat is het streven ook. Mocht je buren vinden die dit avontuur met jou willen aangaan, neem dan contact met ons op- we regelen graag meer deelauto’s in Wassenaar. Dit kunnen we alleen samen- we hebben jou erbij nodig!

Elke stem telt: samen bepalen we waar we de volgende elektrische deelauto het liefst hebben staan- en kijken we of de gemeente ons op die plek tegemoet kan komen. We willen ook kijken of we verschillende deelauto’s kunnen aanbieden. Die grote actieradius van de Nissan Leaf E+ is niet altijd nodig, en soms kan je ook toe met een kleinere en zuinigere auto. De auto’s van Samen Slim Rijden Wassenaar zijn wel altijd elektrisch.

Hoe schrijf ik me in

1. Maak een afspraak voor een proefrit, waarbij we uitleggen hoe de elektrische auto en de bijbehorende app werken. Dat is meteen ook de kennismaking met een van de groepsleden van  Samen Slim Rijden Wassenaar.

2. Wil je vervolgens inschrijven? Dan willen we graag wat gegevens van je, dit gaat digitaal.

3. Je tekent een gebruikersovereenkomst waarin alles nog eens op papier staat. Duidelijke taal, geen kleine lettertjes en een goede verzekering.

4. Je bent officieel ingeschreven! Je begint met een periode van 3 maanden. Daarna is je abonnementsvorm een keer per jaar per de eerste van de maand aan te passen. Je kunt op elk moment van de maand beginnen!

De auto delen met behulp van de app Onze Auto

Met dank aan onze partner Samen Slim Rijden Zeist

De Nissan LEAF E+

De Nissan Leaf E+ is een luxe uitgevoerde auto en heeft een extra grote accu. Hierdoor kun je met 1x laden 325-375 km rijden. Snelladen kan natuurlijk ook en dan kun je vlot nog weer verder. Met moderne technieken om binnen de lijnen te rijden, vaste afstand van je voorganger aan te houden en Apple / Google Carplay integratie. Net als de LEAF uit 2018 heeft de E+ ook de E-pedal om comfortabeler en nog zuiniger te rijden.

Belangrijk om te weten

Huisregels

  • Samen zorg je voor een nette auto.
  • Huisdieren mogen niet mee in de auto.
  • De auto is niet voorzien van reclame of logo’s, als jij er in zit is het jouw auto.

Over het abonnement

  • Je begint met een proefperiode van 3 maanden. Daarna kan je per maand opzeggen of veranderen van abonnement. Je kunt op elk moment van de maand beginnen!
  • Je abonnementsvorm is telkens per eerste van de maand aan te passen.

Betalingen

  • Betaling gaat via automatische incasso.
  • Voor de verzekering is er een eigen risico van € 300,- per gebeurtenis.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor parkeerkosten en eventuele boetes.

Voorwaarden

  • Wij hanteren geen leeftijdsgrenzen of toeslagen, je moet wel rijbevoegd (geldig rijbewijs) en rijgeschikt (gezondheid) zijn.