Vindt u het – juist nu-  belangrijk om goed voor uzelf en uw omgeving te zorgen? Om verstandig met uw financiën om te gaan en om de Aarde wat te ontlasten? Om meer te delen, te ontspullen,  minder bezit te hebben? Samen Slim Rijden Wassenaar biedt u die kans!

Op het moment hebben veel Nederlandse huishoudens een – of meer- eigen auto’s. Ondertussen staat elke auto gemiddeld 90% van de tijd stil. Dus we verbruiken onnodig veel ruimte voor parkeerplaatsen, onnodig veel grondstoffen om al die auto’s te produceren, onnodig veel tijd aan het gedoe dat autobezit met zich meebrengt: de ritjes naar de garage voor APK en onderhoud, het afsluiten van de verzekering. Dat kan met veel meer gemak: door een auto te delen.

Staat uw (tweede) auto veel stil? Het is goed voor het milieu (denk aan de productie of uitstoot van fijnstof, stikstof en Co2,)  en rendabel voor uw portemonnee om in onze auto te stappen. U rijdt dan – net als wij-  in een moderne, zuinige, schone, elektrische auto. U gebruikt uw smartphone om de auto te reserveren en te openen. Hoe het werkt en wat de kosten zijn kunt u hier lezen.

Indien u interesse hebt om deel te nemen aan Samen Slim Rijden, in het bezit bent van een geldig rijbewijs en een geldig paspoort, kunt u vanaf deze week weer een proefrit maken om te kijken of het iets voor u is. We starten met de proefrit bij de Warenar, de vaste parkeerplaats van onze eerste auto. Helaas zit er dan tijdens de rit even niemand met u in de auto om een en ander uit te leggen, dat doen we vooraf, op 1,5 meter afstand.

Op basis van een groeiend aantal gebruikers, willen wij op termijn meerdere elektrische deelauto’s beschikbaar stellen op verschillende locaties in Wassenaar, onder andere in Kerkehout en het Groot van Polanenpark. Mocht u in (de buurt van) deze wijken wonen en  interesse hebben om met uw buurtgenoten een auto te delen, kijkt u dan op de app van buurkracht! Voor een proefrit kunt u zich via onze website aanmelden- een van de huidige 7 autodelers zal contact met u opnemen. Welkom!

Dit artikel is gepubliceerd in de Wassenaarse Krant van vrijdag 9 mei 2020