Staat je (2 e ) auto ook zoveel stil?

Digitale informatieavond over deelmobiliteit voor Kerkehout 11 mei om 20.00 uur 

In de enquête van begin dit jaar, behorende bij het verkennend onderzoek naar het Multifunctioneel Centrum in onze wijk Kerkehout, hebben we gevraagd of er buurtgenoten zijn met interesse in een deelauto. En dat is er! Bijna 30 personen hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in het delen van een elektrische auto binnen een kleine groep buurtgenoten.

Op dit moment rijden 15 deelnemers van Samen Slim Rijden-Wassenaar samen met de eerste deelauto:
● 100% elektrisch
● modern en comfortabel
● schoon en stil
● geen gedoe met verzekering
● geen APK en wegenbelasting

Reserveren, openen en sluiten van de auto gaat gemakkelijk met de mobiele telefoon. Aan het eind van de maand krijg je een rekening voor de gereden uren en kilometers.
Met elektrisch deelvervoer:
● zijn de kosten per persoon lager
● staat er minder blik in de straat
● is er minder luchtvervuiling
● minder C02 uitstoot
● en is er meer ruimte voor andere leuke dingen (een potje stoepranden, extra groen in de wijk, een terras of die schommel)

Graag breidt de groep uit en zetten ze nog 2 auto’s extra in binnen Wassenaar.

Zo kan je gebruik maken van verschillende (type) auto’s en is er meer te delen.Een van deze twee extra auto’s willen ze bij de Apotheek aan het begin van de wijk plaatsen, zodat deze voornamelijk door deelnemers uit Kerkehout gebruikt gaat worden. Het streven is om de auto in september 2021 te plaatsen.

Om de auto rendabel te maken is het ook nodig dat de ‘Kerkehout’-auto elke maand voldoende gebruikt wordt, zodat het leasebedrag elke maand wordt opgebracht. Samen Slim Rijden-Wassenaar heeft daarom het eerste jaar graag deelnemers die zeker zijn dat ze de auto gaan gebruiken. Hoe dit precies in zijn werk gaat leggen de huidige deelnemers tijdens de ZOOM sessie graag aan je uit. Ook andere vragen die er zijn kunnen dan beantwoord worden

Bent u er ook bij op 1 mei om 20.00 uur?
Geef je op door een mail te sturen naar kerkehout@yahoo.com.
We sturen je op de avond van 10 mei dan een link voor de bijeenkomst.

Tot dan!
Buurtvereniging Kerkehout & Omgeving